Over deFENIKS

een open huis waar veel kan maar niets moet


deFENIKS is een vrijplaats voor de ontwikkeling, onderzoek, experiment, creatie en presentatie van avontuurlijk, multidisciplinair muziektheater, gelegen op een boogscheut van de bruisende Antwerpse kunstscène. Hier worden artistieke dialoog en kruisbestuiving gestimuleerd en nieuwe samenwerkingen afgetast; hier worden grenzen opgezocht en verlegd; hier krijgen artistieke projecten de kans te rijpen en kan artistiek talent tot bloei komen.
deFENIKS is...

1. de THUISHAVEN van muziektheatergezelschap WALPURGIS
deFENIKS is in de eerste plaats de thuishaven en werkplaats van muziektheatergezelschap WALPURGIS. Hier presenteren we eigen werk in allerlei stadia van ontwikkeling tijdens open repetities of try-outs. Eind september organiseren we het jaarlijkse FENIKS FESTIVAL.

2. een TOEVLUCHTSOORD voor muziektheatermakers uit binnen-en buitenland
De bijenkorf is de gedroomde metafoor voor deFENIKS. Bijen staan voor kruisbestuiving en bevruchting, ze werken hard en vooral: ze hebben elkaar nodig om tot resultaat te komen. deFENIKS is bijgevolg ook een vrijplaats voor onafhankelijk werkende muziektheatermakers uit binnen- en buitenland die experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes. deFENIKS is lid van RES ARTIS, Wereldwijd Netwerk van kunstenaarsresidenties. Lees meer over de aanvraag van een residentie.

3. een GEZELLIGE LOCATIE voor WORKSHOPS, SEMINARS, etc.
De theaterzaal van WALPURGIS mét vleugelpiano, tribune en uitstekende akoestiek wordt verhuurd. Ook de foyer, de studio's en verschillende polyvalente ruimtes zijn te huur voor kortere of langere periodes. Voor vragen i.v.m. zaalhuur kan u tijdens de kantooruren terecht bij Ilse Muysers via ilse@walpurgis.be of 03 235 66 62.


Inschrijven nieuwsbrief