Beyond the sea

In het spoor van de lederschildpad

Beyond the sea gaat over het achterlaten van sporen. Een spoor is een afdruk, een bewijs van dat je er was. Een spoor kan je bijvoorbeeld de weg wijzen naar zee of naar een onbekende plek. Het kan je de weg wijzen naar iets nieuws, naar een stuk van de wereld dat je nog niet kent of naar een ander perspectief. Sporen laat je achter in aards materiaal zoals klei, zand of gesteente – of  in de vorm van tekeningen en schrift. Groot of klein, blijvend of snel vervagend.

 

Beyond the sea is een transdisciplinaire voorstelling waarin wordt gereflecteerd op het achterlaten van sporen en het zoeken van je plek in een ecosysteem. Op een vloer van klei- zand en papier worden sporen nagebootst van de zeeschildpad, een van de oudst levende dieren op aarde. Tevens wordt er geëxperimenteerd met een grote balancerende mobile die het ecosysteem visualiseert.

 

Beyond the Sea is een project dat plaats zal vinden in samenwerking met- en op plekken waar de zee is, en partners die hiermee verbonden zijn. Walpurgis geeft Mirthe een uitnodiging om een gedeelte van het maakproces bij hen te ontwikkelen.

 

 

Lees meer Lees minder
Concept, maker, spelMirthe Dokter
DramaturgieTim Hammer
FondsenwervingSophie Claassen
coproductieWALPURGIS

Concept, maker, spel

Mirthe Dokter

Dramaturgie

Tim Hammer

Fondsenwerving

Sophie Claassen

coproductie

WALPURGIS