Call for projects muziektheater 2015

RESIDENTIE IN deFENIKS +TOONMOMENT OP HET FENIKS FESTIVAL 2015
LANCERING
17 DECEMBER 2014
DEADLINE
15 FEBRUARI 2015


WALPURGIS biedt aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs, beeldend kunstenaars,... die experimenteren binnen het genre muziektheater in al zijn vormen en gedaantes, een residentie aan in deFENIKS van 2 à 3 weken tussen mei en september 2015 met de mogelijkheid hun onderzoek/werk/project te presenteren tijdens het FENIKS FESTIVAL 2015.
deFENIKS is een vrijplaats voor de ontwikkeling, onderzoek, experiment, creatie en presentatie van avontuurlijk, multidisciplinair muziektheater. Hier worden artistieke dialoog en kruisbestuiving gestimuleerd en nieuwe samenwerkingen afgetast; hier worden grenzen opgezocht en verlegd; hier krijgen artistieke projecten de kans te rijpen en kan artistiek talent tot bloei komen.

Artiesten die eerder in deFENIKS in residentie waren zijn o.a. performers Nick Steur (NL), Steffie Van Cauter (BE) en beisspony (DE); mezzosopraan Eurudike De Beul (BE); violistes Ana Naqe (AL), Linde Carrijn (BE) en Marieke Berendsen (NL); bariton Wilfried Van den Brande; videokunstenaar Mikio Saito (JP) en actrices Simonne Moesen en Sielke De Mulder (BE).

deFENIKS is lid van Res Artis en beschikt over 5 polyvalente ruimtes, een foyer, keuken- en douche accommodatie en een theaterzaal met uitstekende akoestiek, vleugelpiano, licht- en geluidinstallatie en tribune (120 plaatsen). Raadpleeg de technische specificaties van onze zalen.
Adres: deFENIKS, Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België
Volg deFENIKS op Facebook.

Eind september 2015 organiseert WALPURGIS in deFENIKS de 12e editie van het FENIKS FESTIVAL, een platform voor avontuurlijk muziektheater uit binnen- en buitenland. Het festival vindt plaats van donderdag 24 september t.e.m. zondag 27 september 2015.
Surf naar www.feniksfestival.be of volg het FENIKS FESTIVAL op Facebook.

In overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid KAN een residentie in deFENIKS bestaan uit:
- werkruimte in deFENIKS
- een toonmoment van max. 30 min. tijdens het FENIKS FESTIVAL
- technische en logistieke ondersteuning
- logement
- vergoeding van de reiskosten
- professionele ondersteuning en advies (artistiek, zakelijk, productioneel, communicatie)
- begeleiding bij lokale netwerking

De selectie voor een residentie wordt uitgevoerd door een professionele jury samengesteld door Judith Vindevogel, artistiek directeur van WALPURGIS en programmator van het FENIKS FESTIVAL. Alleen projecten die nog niet in première gegaan zijn, genoeg muzikale en theatrale elementen bevatten en waarvan een volledig dossier wordt ingediend, worden weerhouden.
Aanmelden kan tot en met zondag 15 februari 2015, 23u59.

Een aanvraag moet zowel digitaal als op papier ingediend worden en omvat het ingevulde officiële aanvraagformulier + beeld-, tekst en/of geluidsfragmenten die je werk toelichten.

Stuur je dossier op naar:
• WALPURGIS vzw. t.a.v. Ilse Muysers, Deurneleitje 6, B-2640 Mortsel, België
ilse@walpurgis.be


De deelnemers worden vanaf begin maart op de hoogte gebracht van de beslissing van de jury via e-mail. Als je praktische vragen hebt over de aanvraag contacteer dan Ilse Muysers via +32 (0)3 235 66 62 of ilse@walpurgis.be.


Foto: beisspony, resident in 2014, © Mikio Saito

Inschrijven nieuwsbrief