Halewyn

concept, artistieke leiding, zang en muziek
RaphaŽl De Cock
zang, keyboards, ukelele en effecten
Aline Goffin
theater, dans en circus
Nele Callebaut
zandkunst
Colette Dedyn
chromatisch accordeon
Bert Ruymbeek
zang, viool, bratsch en viola d'amore
Edwin Vanvinckenroye
elektronische muziek en soundscapes
Stef Vanderhaeghe
licht en klank
Jesse Steurs
dramaturgie
Annemarie Peeters
kostuums
Lotte Boonstra
coproductie
Musica Impulscentrum voor Muziek en C-TAKT
met ondersteuning van
WALPURGIS, PoŽziecentrum Gent, Dries Janssens, Hans Vanregenmortel, Veerle Muys, Johan Vanhecke, Marita de Sterck, Christine Fettweis, VRT archief, De Bijloke Gent, Veerle Vervoort, Ursa Maior, Hubert Boone, Brabants Centrum voor Muziektradities en Paul Rans
Heer Halewyn was een mythische zanger, verleider en bezweerder. Zijn verhaal duikt op in talloze varianten van IJsland, Hongarije tot Sefardisch Marokko, maar heeft zijn oudste wortels vermoedelijk in Vlaanderen.
RaphaŽl De Cock vertelt het Halewynverhaal in een eigentijdse versie, gebaseerd op de befaamde middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn. Hij brengt artiesten met verschillende achtergronden samen om vanuit hun Ďtalení tot een project vol hybride invalshoeken te komen. De toevoeging van nieuwe muziekstijlen en composities zorgt voor een hedendaagse vertaling, geheel in de zin van de organische ontwikkeling die de ballade ook kende via mondelinge overlevering sinds de middeleeuwen.

Een geluidskunstenaar en een zandkunstenares scheppen de juiste sfeer, de prinses-heldin en de schurk Halewyn krijgen een stem en zingen hun verhaal, tal van instrumenten begeleiden hen.


Nog meer info over het project vind je op de website.

Inschrijven nieuwsbrief