Daphne, librettolezing #9 (NL/FR)

een operaklassieker revisited
naar de opera van
Richard Strauss
libretto
Joseph Gregor
concept & vertaling
Judith Vindevogel
van en met
Evelien Bosmans (actrice), Winne Clement (fluit), Eurudike De Beul (mezzo), Stefaan Degand (acteur), Denzil Delaere (tenor), Jona Kesteleyn (gitaar), Nico Sturm (acteur), Jeroen Van der Ven (acteur) & Judith Vindevogel (sopraan)
geluid
Geert De Wit
scenografie
Stef Depover
kostuums
Caroline Wittemans
beat
Eric Thielemans
productie
WALPURGIS
co-presentatie
De Munt
foto
Filip Naudts
Zowel de herdersjongen Leukippos als de zonnegod Apollo zijn stapelzot op de kuise maagd Daphne. Leukippos, haar jeugdvriendje, wordt meteen afgewezen. Apollo, verkleed als herder, heeft aanvankelijk meer succes. Alleen verknalt hij alles als hij haar met iets teveel goesting kust.

Daphne is een eeuwenoud mythisch verhaal over macht en erotiek, en de eeuwige strijd van de mens tussen ideaal en werkelijkheid.
In onze jaarlijkse librettolezingen trachten we op een aanstekelijke manier, al improviserend en met een knipoog, het klassieke gezongen repertoire te ontsluiten voor een breder publiek.

In 2014 zijn we aan onze negende jaargang toe : na Così fan tutte, Die Fledermaus, Don Giovanni, Falstaff, Turandot, Fidelio, La Bohème en Platée nemen we nu Richard Strauss’ Daphne onder handen.

Een ensemble van acteurs, zangers en musici stroopt de muziek van de tekst en laat de inhoud ervan op een nieuwe manier resoneren. Door hun spontane en speels karakter stralen deze librettolezingen steeds een grote charme en aantrekkingskracht uit.

Een fijne manier om Strauss’ Daphne in een ander licht te bekijken !

Inschrijven nieuwsbrief