Beatrice en Benedict, librettolezing #10

librettolezing #10
Thuis goes opera!
tekst
Hector Berlioz
naar
William Shakespeare
van en met
Sam Bogaerts, Stef Depover, Simon De Winne, Pieter-Jan De Wyngaert, Veronika Iltchenko, Ana Naqe, Joren Seldeslachts, Gijs Van Der Linden/Mauricio Villanueva Espinosa/Denzil Delaere, Evelien Van Hamme, Judith Vindevogel, Caroline Wittemans
Beatrice en Benedict, twee gezworen vrijgezellen, lusten elkaar rauw. Hun halsstarrigheid en spotlust zet Don Pedro en zijn entourage ertoe aan, om hen met een list het huwelijk in te drijven.

Berlioz inspireerde zich voor zijn laatste opera Béatrice et Bénédict op de romantische komedie Much Ado About Nothing van Shakespeare. Naar goede gewoonte ontrafelt WALPURGIS ook deze operaklassieker tot op het bot en trakteert je op een vermakelijke avond waarin gesproken en gezongen dialogen en schalkse commentaren elkaar voortdurend afwisselen.


'Als kraaien krassen, roddelen ze met elkaar over de liefde.' (naar Toon Tellegen)
De librettolezingen, een uniek concept
Onze librettolezingen zijn ondertussen een echte theatertraditie geworden. In 2015 zijn we reeds aan de 10e editie toe. Libretto’s die reeds onder handen werden genomen zijn o.a. Cosi fan tutte, Don Giovanni, Fidelio, La Bohème en Daphne. Wil je opera eens op een speelse, ja zelfs anarchistische manier, van dichtbij meemaken? Dan zijn onze librettolezingen een echte ervaring!

Ga voor de dubbelervaring
Onze librettolezing is de perfecte inleiding tot de opera Béatrice et Bénédict. Ga dus zeker in het voorjaar van 2016 ook naar de Brusselse opera De Munt (dit seizoen op locatie in Tour & Taxis) waar Richard Brunel Béatrice et Bénédict regisseert. Sophie Karthäuser, Lionel Lhote en Anne-Catherine Gillet zingen o.a. mee.
Samen met De Munt en C-mine organiseert WALPURGIS een bezoek aan deze opera op zaterdag 26 maart (20u), vrijdag 1 april (20u), zaterdag 2 april (20u) en zondag 3 april (15u).
Zag je de librettolezing dan kan je voor de opera kaarten kopen met 30% korting op de reguliere prijs! Interesse? Meer info via info@walpurgis.be


Inschrijven nieuwsbrief