Usine à Neige - Grasland (8+)

artist in residence 2015
spel
Tjyying Liu
piano
Jeroen Malaise
kostuums
Lotte stek
licht
Peter Quasters
regie en video
Letizia Renzini
decor en tekeningen
Mikel Van Gelderen
kinderkoor
Mona, Mercedes, Anna, Hanna, Loraline, Nora, Carmela, Amankaya, Mika, Yousra en Induna
met de steun van
WALPURGIS
foto
Lotte Stek


Een haas zit gevangen en denkt na.
Hoe zou de wereld buiten ruiken?
Welke kleur heeft hij?
En wie zou ik daar allemaal tegenkomen?
Surrealisme niets voor kinderen?
Usine à Neige bewijst het tegendeel en nodigt jong en oud uit voor een frisse duik in de humoristische, soms donkere muziek van de Hongaarse componist Gyorgy Ligeti waaruit een grenzeloze drang naar vrijheid spreekt.

Tjyying Liu (NL) is 49 en performer/theatermaker/scenarioschrijver. Hij studeerde af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werkte mee aan verschillende muziektheaterproducties waaronder Listen to the Silence van Zonzo Compagnie. Zijn scenariodebuut Zucht werd genomineerd voor een Gouden Kalf en geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Zijn volgende scenario Stilte na de storm was de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Jeroen Malaise (BE) is 44 jaar en pianist/muzikant. Hij werkt samen met o.a. Muziektheater Transparant, Zonzo Compagnie en Theater Stap. Met Groove Juice Special won hij de Jazz Costa Public Award.

Lotte Stek (NL) is 24 en kostuumontwerpster. Ze behaalde met grootste onderscheiding haar Master Theaterkostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze ontwierp en realiseerde de kostuums voor o.a. Muziektheater Transparant, SIN, ’t Arsenaal, Theaterproductiehuis Zeelandia en HETPALEIS.

Letizia Renzini (IT) is 44 en en videaste/kunstenares. Ze woont in Florence en werkt aan een nieuw soort “opera” waarin het visuele, de muziek, geluid, tekst, licht en beweging samenvloeien.

Mikel van Gelderen (NL) is 52 en kunstenaar. Hij studeerde bouwkunde en is zelfstandig architect, beeldend kunstenaar en theatervormgever. Hij geeft ook les op de Design Academy Eindhoven en de Delft University of Technology.

Peter Quasters (BE) is lichtontwerper en – technicus. Hij werkt samen met onder andere Muziektheater Transparant, De Veenfabriek, Opéra de Lille, Les Ballets C de la B, De Munt, Bl!ndman, Zonzo Compagnie en Braakland/ZheBilding.

www.sneeuwfabriek.nlInschrijven nieuwsbrief