FF editie 2011

achtste editie

GASTEN
PROGRAMMA
vrijdag 29 april
zaterdag 30 april
zondag 1 mei
zondag 8 mei


GASTEN

François Beukelaers (acteur), BiancoNero (muziektheater), Conor Biggs (bariton), Brassafrik (band), Nele Van den Broeck (actrice), Jeroen Brouwers (auteur), Stef Depover (scenograaf), Guy Dermul (acteur), Karen Dick (video), Glasbak vzw (creatief huis), Evelien Van Hamme (actrice), Wouter Hendrickx (acteur), Joris Hessels (acteur), Veronika Iltchenko (piano), Valentine Kempynck (vormgeving), Kinderkoor Noor (kinderkoor), Kinderkoor Waelrant (kinderkoor), Eline Kuppens (actrice), Eric Krols (DJ), Anne Maistriau (sopraan), Simonne Moesen (actrice/zangeres), Ana Naqe (viool/zang), Diederick Nuyttens (video), Els Roobroeck (actrice), Stray Dogs (band), Thaïs Scholiers (sopraan), Liesbet Swings (BIM BAM BOM bedenker), Irmgard Tummers (regisseur), Tutti Fratelli (niet-professionele acteursgroep), Han Stubbe (electronics/keyboard), Eva Vermeiren (grafiek), Judith Vindevogel (sopraan/regisseur), Kaat De Windt (piano)


PROGRAMMA

VRIJDAG 29 APRIL

Librettolezing #6: Fildelio - Beethoven
WALPURGIS & gasten
Een schare acteurs, actrices, zangers en zangeressen leest het libretto van Beethovens Fidelio, een vrijheidsopera die oproept tot liefde, mededogen en rechtvaardigheid.
Florestan zit gevangen in de kerkers van Pizarro’s toren om te verhinderen dat hij diens schanddaden aan het licht zou brengen. Rocco, de gevangenisdirecteur, krijgt de opdracht Florestan uit te hongeren. Maar dat is buiten Leonore gerekend, Florestans trouwe en heldhaftige echtgenote. Zij komt, vermomd als Fidelio, haar man ter hulp en treedt in dienst bij Rocco als gevangenisbewaker.

Brassafrik
Move your ass and the rest will follow!
Traditionele Afrikaanse vraag- en antwoordmotieven, afrobeat, highlife en Europese fanfare krijgen een plaatsje in deze melting pot van percussie en blazers. Gewapend met koper, hout en leer, en met hun verrassende timing en uitbundigheid is BRASSAFRIK van plan een memorabel feestje op gang te trekken!
website van Brassafrik

DJ K.R.O.L.S.
zorgt voor de passende dansplaten!


ZATERDAG 30 APRIL

Puccini Project
Simonne Moesen & Kaat De Windt
Butterfly, Mimi, Tosca en Liù: stuk voor stuk gewone vrouwen door Puccini als tragische heldinnen vereeuwigd.
Een zangeres/actrice en een pianiste/componiste presenteren hun onconventionele kijk op Puccini’s beroemde operaheldinnen en hun passies, contradicties en absurditeiten, hun fragiliteit én kracht in hun zoektocht naar eenheid, waarheid en liefde.

Recall
Ana Naqe
Een nostalgische, muzikale reis door de herinneringen van een Albanese violiste-zangeres. Hedendaags klassiek, geïmproviseerd met flarden volksmuziek.
In opdracht van WALPURGIS stelt Ana speciaal voor dit FENIKS FESTIVAL een programma samen dat geïnspireerd is op haar Albanese roots.

BDE
WALPURGIS
Een muzikale, filmische en literaire trip op de vage grens tussen fictie en non-fictie, tussen leven en dood
Door een botsing met een onbekende tegenligger raakt een oudere man in zijn auto gekneld. Hij ontsnapt op het nippertje aan de dood. Een paar seconden lang herinnert hij zich “zaken en taferelen uit eerdere levens, eerdere landschappen” die hij zich - daar is hij zeker van - daarvoor nog nooit heeft herinnerd.
www.walpurgis.be


ZONDAG 1 MEI

Medea Redux
Stichting Noorderbrugcompagnie
ism Els Roobroeck & Han Stubbe (DAAU)
Hey, iemand die lijdt. Laten we hem onder de microscoop bekijken! – Neil LaBute
In Medea Redux, de tweede monoloog uit Bash van de Amerikaanse schrijver en cineast Neil LaBute, beschrijft een jonge vrouw in detail alles wat ligt tussen die éne schooluitstap die ze maakte als puber en de moord die ze pleegt op haar zoon, 14 jaar later. Verliefd, zwanger, verstoten, kindermoord. Een auditief portret van een hedendaagse Medea.

Dagboek van een verdwenene - JANACEK
BiancoNero
Liever smachten naar de liefde dan wachten op de dood
Boerenzoon laat familie in de steek uit liefde voor een zigeunerin! Misschien was dit de krantenkop bij het artikel dat in het Tsjechië van begin vorige eeuw grote deining veroorzaakte en Janácek inspireerde tot het schrijven van deze liederencyclus. In de hedendaagse interpretatie van BiancoNero is deze ‘verdwenene’ een bejaarde die tot over zijn oren verliefd is. Bestaat zijn geliefde Zefka echt? Of is zij slechts het product van zijn verbeelding die het leven in het bejaardentehuis dragelijk maakt?

KWEST#1: Het Brein
Nele Van den Broeck
De anderhalve kilo vlees onder onze schedel is de bron van al onze gedachten, emoties en herinneringen. Maar over hoe dat brein precies werkt kunnen we enkel onze kop breken...
KWEST#1: Het Brein is de eerste van een reeks theatraal-wetenschappelijke lezingen waarin Nele Van den Broeck, gewapend met haar ukelele en een flinke dosis humor de werking van de hersenen en de nieuwste ontdekkingen in de neurologie uit de doeken doet.
Masterproef van Nele Van den Broeck, opleiding Drama, Hogeschool Gent KASK (promotor Sam Bogaerts)

BUFFET
WALPURGIS sluit het FENIKS FESTIVAL feestelijk af met een buffet waarbij publiek en artiesten samen aan tafel zitten.


ZONDAG 8 MEI

BIM BAM BOM
Glasbak vzw
Moorkensplein, Borgerhout
Een stadscompositie op locatie met vergeten kinderliedjes uit de hele wereld
Kijk voor meer info, foto's en video op www.walpurgis.be

naar boven

Inschrijven nieuwsbrief