FF editie 2012

PROGRAMMA
Startschot - Tegendraadse openingsspeech van Jeroen Olyslaegers
vr 21 sep
Voor de opening van de 9de editie van het FENIKS FESTIVAL geeft Judith Vindevogel het woord aan Jeroen Olyslaegers, schrijver en sater. Jeroen heeft een passie voor theater en schuwt het maatschappelijk engagement niet. Zijn roman Wij (2009, Meulenhoff/Manteau) werd genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs. Lees meer

Stepping Stones - Nick Steur
vr 21 sep, za 22 sep, zo 23 sep
Nick heeft iets met stenen. Hun stille kracht fascineert en inspireert hem. Met zijn veelgeprezen voorstelling Freeze tartte hij elke verbeelding en won hij in 2011 de prijs van het Jong Theater aan Zee. Tijdens zijn residentie bij WALPURGIS zet hij z’n jongensachtige strijd met de zwaartekracht verder en gaat hij een stap verder. Van het één komt het ander. Van actie komt reactie. En wat is spannender, de actie of het beeld? Lees meer

Librettolezing #7: La Bohème - WALPURGIS & gasten
vr 21 sep, za 22 sep, zo 23 sep
Na Cosi fan tutte, Die Fledermaus, Don Giovanni, Falstaff, Turandot en Fidelio neemt WALPURGIS het libretto van Puccini’s opera La Bohème onder handen. Zangers en acteurs slijpen hun fileermessen en stropen met veel plezier de muziek van de tekst zodat de inhoud ervan op een andere manier kan resoneren. Lees meer

Vincent, Irma en Gustaaf - Ingrid Godon
vr 21 sep, za 22 sep, zo 23 sep
Speciaal voor het FENIKS FESTIVAL maakte de Vlaamse illustratrice Ingrid Godon drie nieuwe portretten in de stijl van haar fascinerende boek Ik Wou.

Theaterworkshop NEST
za 22 sep
Intensieve workshop voor jongeren

Jammie!!! - Tafel van vijf
za 22 sep
Hoor en zie hoe Herman, Uli, Yonga en Christoph met je eigen speelgoed ‘jammen’ en ter plekke verhalen verzinnen, boordevol muziek! Verhalen waarin jouw stoere vechtpop verdwaalt en in een immens woud een giecheldwerg ontmoet. Of waarin je teddybeer de koning is van een groot, rijk land. Verhalen waar je om moet lachen of huiveren.

Carms - WALPURGIS & cie (15+)
za 22 sep
Enkele talentvolle jongeren met lef en humor laten zich inspireren door Ruslands absurdistische schrijver Daniil Charms en de vrolijke soundtrack van componist Peter Vermeersch.

Workshop Alexandertechniek
zo 23 sep

Pelléas en mélissande - Conservatorium van Brussel o.l.v; Marianne Pousseur
zo 23 sep
Zeven jonge zangers uit de lyrische klas van het Conservatoire de Bruxelles kruipen vol jeugdige passie in de huid van de oude koning Gollaud, zijn jonge mysterieuze echtgenote Mélisande en zijn veel jongere halfbroer Pelléas, op de muzikale tonen van Claude Debussy.

Wol en Water - Elisabeth de Merode (8+)
zo 23 sep
De Franse componist Jean-Pierre Drouet maakte een muzikale vertaling van één van de wonderbaarlijke verhaaltjes uit Alice in Spiegelland (Through the Looking Glass).
Naomi Christiaens maakte vier illustraties voor het Alice-verhaal waar Elisabeth de Merode je door zal leiden. Ook zij schuwt het avontuur en het experiment niet. Geheel in de geest van Lewis Carroll doet zij haar dwarsfluit spelen, spreken, spuwen en sputteren.

Love songs in the living - Vonck en Vlam
zo 23 sep
Gerard Vonck en Gertrude Vlam zijn een koppel apart.
Zichzelf begeleidend op de accordeon, ukulele, lepels, wasbord en kazoo zingen ze liedjes uit de jaren ’20-’30 en nemen je mee langs de bergen en dalen der liefde.
Blijft hun liefde overeind? Of gaat Gertrude er vandoor met iemand uit het publiek?

Afscheidsbuffet
zo 23 sep
Artiesten en publiek schuiven samen aan tafel!


Inschrijven nieuwsbrief