FF editie 2014

PROGRAMMA

Verrassende openingsrede door Jeroen Olyslaegers
25.09.2014
Auteur Jeroen Olyslaegers opende het 11e het FENIKS FESTIVAL. In zijn openingsrede hield hij de Griekse goden Dionysos en Apollo tegen het licht van onze moderne tijd.

Daphne, librettolezing #9
25.09 > 28.09.2014
Zowel de herdersjongen Leukippos als de zonnegod Apollo zijn stapelzot op de kuise maagd Daphne. Leukippos, haar jeugdvriendje, wordt meteen afgewezen. Apollo, verkleed als herder, heeft aanvankelijk meer succes. Alleen verknalt hij alles als hij haar met iets teveel goesting kust.
Lees meer

Жук (de kever) - een lofzang op het kind:
26.09.2014
Judith Vindevogel, Eurudike De Beul, Amparo Cortés, Barbara Baltussen en Stefaan Degand steken de koppen bij elkaar en stellen een programma voor waarin klassieke liederen van o.a. Mussorgski, Mahler, de Falla, flamencozang en gedichten van Toon Tellegen met elkaar verweven worden tot een lofzang op het kind.
Lees verder

Oogstfeest
27.09.2014
De Oogststraat is een community project waar WALPURGIS samen met andere sociale en culturele organisaties zaait, plant en oogst. Samen vieren we het einde van het serreseizoen met een oogstfeest.

Flying Me
27.09.2014
Open podium voor jongeren i.s.m. theaterwerkplaats NEST
De jonge schrijvers Camille Vermeire, Leonie Maes, Milan Van Bortel en Kaat Somers kregen een masterclass cadeau met auteur/slam poetrykampioene Carmien Michels.

workshops muziektheater voor kinderen
27 en 28.09.2014
Onder inspirerende begeleiding van Tine Joris of Rudi Genbrugge beland je in de wondere wereld van het muziektheater.

PLAY - Marieke Berendsen en Sielke De Mulder
27 en 28.09.2014
artists in residence
P L A Y is een muziektheatervoorstelling waarin muzikante Marieke Berendsen en actrice Sielke De Mulder spelen met klank-, geluid- en beeldtaal en op zoek gaan naar de poëzie en de verwondering in het alledaagse.Soup to Walnuts - Mikio Saito (JP)
27 en 28.09.2014
Artist in residence
In zijn videowerk combineert hij op een hoogst persoonlijk manier handgetekende animaties, computer graphics en in de buurt opgenomen geluiden. Gedurende de twee weken dat hij in deFENIKS verblijft, monteert hij een muziekvideo met alles wat hij op zijn weg tegen komt; ook al verandert dat zijn oorspronkelijke plannen.Still - Linde Carrijn
27 en 28.09.2014
Artist in residence
Tijdens haar residentie in deFENIKS zet violiste Linde Carrijn een volgende stap in haar onderzoek naar de theatrale kracht van de muziek.

Beasts and Loners - beisspony
27 en 28.09.2014
Artist in residence
Beasts and Loners is ontsproten aan het prettig gestoorde brein van Steffi Müller en Laura Theis aka beißpony. Tijdens hun residentie in deFENIKS werken zij aan een experimentele interactieve muziektheatrale performance met een eigenzinnig arsenaal aan muziekinstrumenten zoals een zingende naaimachine, en een taterende typemachine.Vadermoord/ Songbook - TG Vagevuur en De Waancel
27.09.2014
In opdracht van Koen Boesman schreef componist Peter Spaepen 14 liederen als muzikaal tegenwicht voor de psychologische thriller Vadermoord, een theatervoorstelling van TG Vagevuur.
Deze liederen waren voor het eerst integraal in concertvorm te horen tijdens het FENIKS FESTIVAL.Zwerm Fanfare
28.09.2014
Zwerm is een Nederlands-Belgisch elektrisch gitaarkwartet dat in 2012 de Klara Award voor jonge belofte won. In het gezelschap van toetsenist/percussionist Eric Thielemans gaan zij de straat op in licht anarchistische fanfarestijl.

Leeghoofd - Tuning People & kinderenvandevilla
28.09.2014
Met simpele middelen, een decor bestaande uit vele kleine attributen en aan de hand van poëtische en vrolijke beelden wordt 'Leeghoofd' een theatraal en muzikaal gedicht over een jongen met een groot hoofd.

Der Rosenkavalier
25 > 28.09.2014
Stille film Der Rosenkavalier, remake van de originele film van Robert Wiene door leerlingen van Pius X.

Slotbuffet
28.09.2014

Inschrijven nieuwsbrief