OVER HET FENIKS FESTIVAL

een festival in en rond transitie
"Als mensen beseffen dat ze leven in een wereld waarin hoop gerealiseerd wordt, vreugde opwelt en de verschillen tussen mensen verminderd worden, al is het voor een uur, een dag, een paar maanden, dan doet dat er toe. De herinnering aan vreugde en vrijheid kan een kompas worden, een identiteit, een geschenk.”
Rebecca Solnit
WAT?
Met het FENIKS FESTIVAL creëert WALPURGIS een platform voor muziektheater in verschillende gedaanten en in alle stadia van ontwikkeling. Een unicum in Vlaanderen.
Dankzij de unieke combinatie van intimiteit, generositeit en feest is het FENIKS FESTIVAL een vruchtbare omgeving voor verrassende ontmoetingen, onverwachte ontdekkingen en een onconventionele mix van genres, repertoire, artiesten en publiek.

Zonder een 'dwingend thema' te zijn, wordt de onderliggende gedachte en drijfveer van het festival dit jaar: 'transitie in verschillende vormen en gedaantes'.

De jaarlijkse librettolezing van WALPURGIS vormt de ruggengraat van het festival. Daarnaast nodigen we elk jaar ook enkele collega gezelschappen uit en hebben daarbij extra aandacht voor individuele artiesten en projectmatig werkende gezelschappen die in het reguliere circuit minder speelkansen krijgen.

Ook nieuw talent krijgt een kans: uit een internationale call for projects kiezen we enkele avontuurlijke muziektheatermakers die in residentie in deFENIKS de ruimte krijgen om hun project te ontwikkelen en hun work in progress te tonen tijdens het festival.

programma onder voorbehoud

WAAR en WANNEER?
21 t/m 24 september in deFENIKS, de werkplaats van WALPURGIS in Mortsel.

SAMEN SOCIAAL & DUURZAAM
WALPURGIS koppelt artistieke vernieuwing aan duurzaamheid en sociaal engagement. Daarom:

♥ creëren we kansen om ook mensen die minder gemakkelijk toegang hebben tot cultuur te laten deelnemen.
♥ bieden we kraantjeswater, vegetarische maaltijden en Fair Trade producten aan achter de bar.
♥ gebruiken we herbruikbare glazen, borden, bestek en signalisatie.
♥ voorzien we deFENIKS 100% van groene stroom via de zonnepanelen op ons dak (vanaf juli 2017)

Inschrijven nieuwsbrief