FF editie 2015

PROGRAMMA

EARopener door Elwin Hofman
24.09.2015
De jonge historicus van de KU Leuven komt praten over het fenomeen roddelen als inleiding op de 10e librettolezing

Beatrice en Benedict, librettolezing #10
24.09 > 27.09.2015
Naar goede gewoonte ontrafelt WALPURGIS een operaklassieker tot op het bot en trakteert je op een vermakelijke avond waarin gesproken en gezongen dialogen en schalkse commentaren elkaar voortdurend afwisselen.
Lees meer

Made in deFENIKS/artist in residence: ātmā - To Be Determined:
25.09.2015
een Canadese tenor met een bijzondere affiniteit voor Oude Muziek en hedendaagse dans, een Japanse taikospeelster (grote drum) die ook koto speelt (Japanse citer) en zingt, een Poolse pianiste die hedendaagse muziek verslindt en niet vies is van een theatraal experiment en een Poolse componist die zich als een vis in het water voelt in het gezelschap van zangers, muzikanten, dansers, choreografen, acteurs en cineasten. Vier supertalentjes besluiten om met elkaar de scène te delen en elkaar de ruimte te geven voor een samenspel waarvan de uitkomst niet op voorhand gekend is.
Van en met: Kevin Skelton (CA), Barbara Drazkowska (PL), Szymon Brzoska (PL) en Tsubasa Hori (JP)

Made in deFENIKS/artist in residence: Belle Di Mai - Wandering Souls
25.09.2015
Een vrouw. En nog een vrouw. Of is het haar schaduw? Twee zwervende zielen. Zij zingen. In hun koffer de filosofische avonturenroman De baron in de bomen van de Italiaanse schrijver Italo Calvino.
Van en met: Alice Casarosa (IT) & Irene Rametta (IT)

NEST: Higher Selfie (tekstlezing)
26.09.2015
Negen jonge spelers laten zich inspireren door de Grote Kunst en worden kwaad.

Flying Me
26.09.2015
Open podium voor jongeren i.s.m. theaterwerkplaats NEST.
De jonge rapper Naoufel Boubekri kreeg een masterclass cadeau met NoMoBS-lid Salahdine Ibnou Kacemi.

workshops muziektheater voor kinderen
26 en 27.09.2015
Je kan je maar beter schrap zetten, want met deze workshop word je een echte muziektheaterartiest!

Made in deFENIKS/artist in residence: Kopseer: Als alles kan, kan niets kapot (8+)
26 & 27.09.2015
Oma is verdwaald in haar hoofd. Anna probeert haar te volgen. Maar oma is niet bij te houden. Oma danst en danst de wereld uit.
Van en met: Stan Nieuwenhuis (NL), Aline Goffin (BE) & Olympe Tits (FR)Made in deFENIKS/artist in residence: Usine à Neige - Grasland (8+)
26 & 27.09.2015
Surrealisme niets voor kinderen? Usine à Neige bewijst het tegendeel en nodigt jong en oud uit voor een frisse duik in de humoristische, soms donkere muziek van de Hongaarse componist Gyorgy Ligeti waaruit een grenzeloze drang naar vrijheid spreekt.
Van en met: Tjyying Liu (NL, Jeroen Malaise (BE), Lotte Stek (NL), Letizia Renzini (IT), Mikel van Gelderen (NL) & Peter Quasters (BE)

Made in deFENIKS/artist in residence: ARType - BARTóK
26 & 27.09.2015
Twee slamdichters, twee muzikanten en een zandkunstenaar verkennen het muzikale oeuvre en de brieven van de Hongaarse componist Béla Bartók. Gewapend met sappige dialogen, cello, gitaar, elektronica en een eigentijdse blik dringen ze binnen in de geheime kamers van Blauwbaards burcht.
Van en met: Carmien Michels, Max Greyson, Jolien Deley, Wide Vercnocke & Tim Coenen (BE)Te gast: Joris Blanckaert en Sarah Eisa - Tips & Tricks
26.09.2015
Sarah Eisa is een Duitse actrice met Palestijnse roots die sinds 2003 in België woont. Tips en Tricks is een zeer persoonlijke zoektocht die afwisselend drijft op melancholie en strijdvaardigheid.

Te gast: Teun Verbruggen & Vincent Glowinski - Duo à l'Encre
27.09.2015
Een tafel, een lamp, een camera, Chinese inkt, papier , een aap. Meer heeft de Brusselse graffitikunstenaar Vincent Glowinski, aka BONOM, niet nodig om je een kwartier lang in de ban te houden. Drummer Teun Verbruggen, bekend van groepen als Flat Earth Society en Jef Neve Trio, zorgt voor muzikaal weerwerk, vult aan en daagt uit.

Te gast: Ensemble Leporello - Verkapt en onversneden
27.09.2015
Mieke Laureys en Annelore Stubbe vertellen het verhaal van 2 pirantenvrouwen, femministes avant-la-lettre, bijgestaan door cellist Frans Grapperhaus.

Te gast: De Veerman - Along came Polly (docu)
25.09.2015
Vijf jongeren werkten deze zomer met videokunstenares Ilke De Vries aan een audiovisuele installatie rond meerstemmige muziek uit de 16de eeuw. De muziek werd verfilmd, de wereld van toen verbonden met het nu en de ervaring van het luisteren omgezet in beeld. Een samenwerking tussen De Veerman, AMUZ en Alamire Foundation in het kader van de tentoonstelling en het muziekfestival Petrus Alamire.

Along came Polly from De Veerman on Vimeo.Table d'amis
27.09.2015
Slotbuffet

Inschrijven nieuwsbrief