ARType - BARTóK

artist in residence 2015
concept, tekst en spel
Carmien Michels en Max Greyson
muziek
Jolien Deley en Tim Coenen
zandkunst en afficheontwerp
Wide Vercnocke
kostuums
Sofie Durnez
techniek
Seppe Janssens
production
ARType vzw
coproductie
MAF
management
AULOS
met de steun van
de Vlaamse gemeenschap, Rataplan en WALPURGIS
Twee slamdichters, twee muzikanten en een zandkunstenaar verkennen het muzikale oeuvre en de brieven van de Hongaarse componist Béla Bartók.

Gewapend met sappige dialogen, cello, gitaar, elektronica en een eigentijdse blik dringen ze binnen in de geheime kamers van Blauwbaards burcht. Een man en een vrouw ontmoeten elkaar tussen clash en harmonie.

Zand erover.

BARTóK is een ode aan iedereen die in woelige tijden de veerkracht vindt om zijn dromen waar te maken.

Max Greyson (BE) is 27 en dichter, prozaschrijver en performer. Hij schreef en speelde in verschillende multidisciplinaire voorstellingen in Europa en werd in 2015 vice-kampioen Poetry Slam van Nederland. Hij is frontman van de muziekband Nachtman.
www.max-greyson.be

Carmien Michels (BE) is 24 en schrijfster, performer, presentatrice en docente. Haar debuutroman We zijn water haalde de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil. Ze won de publieksprijs van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Onlangs gaf ze een masterclass schrijven aan enkele deelnemers van Flying Me.
www.carmienmichels.be

Jolien Deley (BE) is 23 en celliste. Ze begon met cello toen ze vijf was en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Gent. Ze is geregeld op podia te zien als lid van deFilharmonie en het Nationaal Orkest van BelgiŽ.
Profiel Jolien

Tim Coenen (BE) is 41 en instrumentalist. Hij studeerde Germaanse Talen en volgde daarna gitaar aan de Jazz studio in Antwerpen. Hij zingt en speelt bas, gitaar, drums en elektronica in diverse projecten en groepen als Admiral Freebee, Venus in Flames en Few Bits.
Soundcloud van Tim

Wide Vercnocke (BE) is 29 en illustrator. Hij studeerde af als Master Illustratie/Beeldverhaal aan Sint-Lukas. Hij is freelance illustrator voor o.a. Knack Focus en Agenda. Hij is huistekenaar van het maandelijkse evenement De Sprekende Ezels en heeft intussen twee strips gemaakt: Mijn Muze ligt in de zetel en Wildvlees.
Blogspot van Wide


BARTůK is een productie van ARType vzw in samenwerking met AULOS en FiŽbre en met de ondersteuning van de Vlaamse overheid.
Website van ARType vzw

Inschrijven nieuwsbrief