asfaraswecantell

Een voorstelling waarin stem en beweging verweven worden in een wereld van desoriŽntatie.
Vocale compositie & choreografie
Ine Claes
Performers
Maja Jantar, Ńine Reynolds, Andreas Halling, AdriŠn SŠnchez NķŮez
Lichtontwerp
Gaspar Schelck
Geluidsingenieur
Marc Doutrepont
Scenografie
Ine Claes & Gaspar Schelck
Assitent transcriptie/muzikale begeleiding
Mathieu Calleja
Dramaturgie
Sara Jansen
Fotografie
Sara Claes & Sander Buyck
Illustratie
Ine Claes
Lay-out
Evy Vandeput
Productie
kamikamka
Coproductie
C-TAKT, De Bijloke Muziekcentrum & WALPURGIS/deFENIKS
Met ondersteuning van
Workspacebrussels, Halolalune Production, L.A.R.D. & GC De Maalbeek
Asfaraswecantell is een transdisciplinaire voorstelling waarin stem en beweging met elkaar verwoven zijn. Het is een voorstelling voor 2 zangers en 2 dansers die elk hun eigen discipline overstijgen. De zangers zullen namelijk ook bewegen en de dansers zullen ook stem brengen. Voor dit werk creŽerde choreografe en stemkunstenares Ine Claes een 50 minuten durende stemcompositie die de basis vormt voor alle andere elementen zoals beweging, scenografie en belichting. Ine combineert verschillende lagen, zoals stem, beweging en ruimte, en experimenteert met hoe deze lagen zich tot elkaar verhouden en hoe ze onafhankelijk (of niet) van elkaar functioneren.

Door middel van verschillende technieken worden performer en publiek gedesoriŽnteerd en wordt een bevreemdende wereld van geluid en beweging gecreŽrd, als een tegengewicht voor de nood van de mens alles te structureren en in een vakje te plaatsen.

Asfaraswecantell is een portret van onze "24-ongoing" maatschappij, waarin de invloeden van multitasking en non-stop activiteit op de performer worden onderzocht. Enerzijds portretteert de voorstelling ons drukke en gecontroleerde bestaan, waarin de menselijke verhoudingen vervagen, maar anderzijds gaat men ook op zoek naar de poŽzie van de eenvoudige handeling, waarbij tussen de regels door de vraag wordt gesteld waar we precies naar op zoek zijn in de chaos van elke dag.

Inschrijven nieuwsbrief