Andere Alexandertechniek workshops

ZOMERCURSUS F.M. ALEXANDER TECHNIEK

Maandag 8 juli - vrijdag 12 juli 2013
10u00-16u30

Espace Catastrophe
Ijskelderstraat 18, 1060 Brussel

De uitdagingen en de snelveranderende eisen van het moderne leven kunnen onze gedachten zodanig bezig houden dat we vergeten te letten op het belangrijkste: onszelf.

GROEPSLES
Kennis van het skelet helpt een beter gebruik ervan. Daarom geven we elke dag een les waar we op zoek gaan naar wat we weten en wat we ons voorstellen van onze lichaamsstructuur. Eén leraar zal ons leiden om het skelet te ontdekken, te indentificeren, te herkennen en te leren kennen. Dit gebeurt individueel, met partner en in groep. Verplaatsingen door de ruimte laten ons experimenteren met het lichaam in beweging en in relatie met anderen.

INDIVIDUELE LESSEN
In een individuele les begeleidt de leraar de leerling via verbale instructies en een specifieke aanraking eigen aan de Alexandertechniek. Er zal ook tijd zijn voor observatie, lezen van boeken en artikels over de Alexandertechniek en het stellen van vragen.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in de F.M. Alexandertechniek, voorkennis is niet vereist.
De lessen zullen in het Nederlands, Engels en Frans gegeven worden.
Gelieve een motivatiebrief te sturen waar je je achtergrond en interesse voor de techniek meedeelt zodat we ons op specifieke interesses kunnen voorbereiden.
Inschrijvingen gebeuren via mail of telefonisch en is definitief na volledige betaling op het nummer van vzw Mikado.

979-3314297-06
Prijs: 400 Euro
Mededeling: je naam - zomerstage 2013

In geval van annulatie tot 2 weken voor het begin van de cursus zal een bedrag van 50 Euro weerhouden worden, latere annulaties worden niet terugbetaald.

Voor meer informatie of om de folder aan te vragen kan je best contact opnemen met hazelcarrie@hotmail.com
AEFMAT website


LEERKRACHTEN
De leerkrachten van de zomercursus zijn opgeleid door Elisabeth Langford en Eliane Lefèbvre. Lieve en Helga zijn gekwalificeerd in 1997, Hazel in 2001. Zij zijn allen lid van de Belgische Vereniging voor F.M. Alexandertechniek AEFMAT.

Hazel Carrie (Luik) is opgeleid aan de London Contemporary Dance School. Ze wordt geïnspireerd door verschillende technieken waaronder Tai Ji, zij studeert piano en calligrafie. Naast haar eigen praktijk als leraar Alexandertechniek in Luik geeft ze ook les in dans, creëert en speelt in verschillende voorstellingen.

HAZEL CARRIE
+32(0) 474 496 272
hazelcarrie@hotmail.com

Helga Henckens (Diepenbeek) Haar interesse voor dans, zang en theater en het samenspel tussen lichaam, geest en beweging brachten haar bij Oosterse technieken als Tai-Chi, Qi Gong, Buqi evenals bij Body and Mind Centering. Naast haar privé-praktijk, geeft ze les in Alexandertechniek in het Conservatorium van Antwerpen en beweging en Alexandertechniek voor de vormingsorganisatie Wisper te Leuven en Vormingsplus.

HELGA HENCKENS
+32(0) 479 955 498
helga.henckens@yucom.be

Lieve Hermans (Hoeilaart-B) is van opleiding regentes Lichamelijke Opvoeding.
Naast haar privé-praktijk Alexandertechniek geeft ze dans en bewegingsbegeleiding aan kinderen en volwassenen.
Ze werkt met acteurs, musici, circusartiesten e.a. tijdens de voorbereiding van producties.
Zij is gastdocente bewegingsbegeleiding en F.M. Alexander Techniek aan het Lemmensinstituut te Leuven, l’école de cirque de bruxelles en La Guimbarde te Charleroi.

LIEVE HERMANS
+32(0) 478 960 835
liefeksit52@hotmail.com

Katrien Vanderbeke (Oostende) is van opleiding danseres (Academy for Experimental dance, Kopenhagen). Naast haar privé-praktijk is ze verbonden aan de School of Arts te Gent, waar ze Alexandertechniek doceert aan de drama- en muziekstudenten. Daarnaast geeft ze bewegingslessen en Alexandertechniek voor de vormingsorganisatie Wisper en voor de opleiding tot dansdocent van Danspunt.

KATRIEN VANDERBEKE
+32 (0) 484 292341
kvanderbeke@hotmail.com

Inschrijven nieuwsbrief