CALL FOR PROJECTS 2014

RESIDENTIE deFENIKS + TOONMOMENT FENIKS FESTIVAL 2014


LANCERING: 23 JANUARI 2014
DEADLINE: 16 MAART 2014
Eind september 2014 organiseert muziektheatergezelschap WALPURGIS de 11e editie van het FENIKS FESTIVAL, een meerdaagse ontdekkingsreis waarin poëzie, dans, zang, muziek, circus en/of beeldende kunst moeiteloos in elkaar overgaan en waarbij oude rotten in het vak de scène delen met jong talent. Dit jaar zal het festival zich voor de eerste keer spreiden over 4 dagen en plaatsvinden van donderdag 25 september t.e.m zondag 28 september 2014 in het kunstenaarshuis deFENIKS.
Artiesten die al eerder in residentie waren in deFENIKS en hun werk toonden tijdens het FENIKS FESTIVAL zijn o.a. Nick Steur (Stepping Stones), Eurudike De Beul (Until we meet again, mother), Ana Naqe (Recall), Wilfried Van den Brande (Don Quichot), Simonne Moesen (Tanto Amore),...
Meer info over het FENIKS FESTIVAL

Wij bieden aan zangers, muzikanten, componisten, acteurs, beeldend kunstenaars,... die experimenteren binnen het genre muziektheater (in al zijn vormen en gedaantes) een residentie aan in deFENIKS van 2 à 3 weken (tussen mei en september 2014) met de mogelijkheid hun onderzoek/werk/project te presenteren tijdens het FENIKS FESTIVAL 2014.

Een professionele jury zal de selectie uitvoeren. Alle artiesten die een project indienen krijgen feedback. Aanmelden kan tot en met zondag 16 maart per mail naar vindevogel@walpurgis.be (zet in onderwerp zeker 'call for projects 2014) of per post aan deFENIKS (t.a.v. Judth Vindevogel), Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België.

JOUW DOSSIER bevat
*een artistieke C.V
*een korte inleiding op je werk
*een concept- en doelstellingbeschrijving voor het project dat je op het FENIKS FESTIVAL wil voorstellen
*foto’s, video, partituren, tekstfragmenten,... ter inspiratie
*overzicht van de technische vereisten (indien mogelijk). Bekijk de zalen zodat je de mogelijkheden kan inschatten.

ONS AANBOD omvat
*een residentie van 2 à 3 weken in deFENIKS
*de mogelijkheid om je werk te tonen tijdens het FENIKS FESTIVAL 2014
*technische en logistieke ondersteuning (in de mate van het mogelijke)
*artistieke feedback
*logement gedurende de residentie

Plaats van residentie: deFENIKS, Deurneleitje 6, 2640 Mortsel, België. Bereikbaarheid

deFENIKS - vrijplaats voor ontwikkeling, onderzoek, experiment, creatie en presentatie - is in de eerste plaats de thuishaven en werkplaats van muziektheatergezelschap WALPURGIS. Hier wordt de kiem gelegd voor nieuwe artistieke samenwerkingen, grenzen opgezocht, afgetast en verlegd, hier worden de eerste plannen voor nieuwe projecten uitgetekend, hier krijgen artistieke projecten de kans te rijpen en kan artistiek talent tot bloei komen, hier presenteert WALPURGIS haar eigen werk in allerlei stadia van ontwikkeling tijdens open repetities, try-outs of in het kader van het jaarlijkse FENIKS FESTIVAL. deFENIKS is echter niet louter een vrijplaats voor WALPURGIS & Co, zij is dat eveneens voor onafhankelijk werkende muziektheatermakers uit binnen-en buitenland.
deFENIKS heeft verschillende polyvalente ruimtes zoals een theaterzaal met uitstekende akoestiek, vleugelpiano, licht- en geluidinstallatie en tribune (120 plaatsen) die regelmatig verhuurd wordt aan collega's uit de podiumkunstensector zoals muziektheater Transparant, Pantalone, Champ d’Action, dansstudio Arlekino, Froe Froe, Zonzo Compagnie, Blindman, Struiken en 0090. Daarnaast beschikken we over verschillende grotere en kleinere ruimtes die voor lange en korte periodes worden verhuurd. Foto's


WALPURGIS is een reizend, meerstemmig en dynamisch gezelschap dat zich onder leiding van Judith Vindevogel binnen Europa ontwikkelt tot één van de toonaangevende muziektheatergezelschappen van Vlaanderen. Met haar soms intiem-poëtische dan weer feestelijk-anarchistische, maar altijd intense, nooit banale muziektheatervoorstellingen neemt WALPURGIS haar toeschouwers mee op reis naar een immer verrassende wereld waarin het lyrische/literaire repertoire ontsloten wordt en jong en oud de kracht en de schoonheid van de menselijke stem van dichtbij kunnen ervaren.
De integrale werking van WALPURGIS getuigt van maatschappelijke betrokkenheid en plaatst het muziektheater en de muziektheatermaker midden in de huidige, snel veranderende samenleving en de vele uitdagingen die zij aan ons stelt.
Gedurende haar 25 jaar bestaan maakte WALPURGIS spraakmakende voorstellingen zoals Mignon (1988), Charms (1997), De helling van de oude wijven (2001), De noces/svadebka/de bruiloft (2005), Stom Paard (2006), Haven 010 (2010), Prinses Turandot (2011), Café Bohème (2013),...


Inschrijven nieuwsbrief