Steffie Van Cauter

foto
Stijn Van den Branden
Van vogels die telefoneren met telefoons die uit bomen groeien. Of uit de straat. De huizen groeien. Tot de appels vallen en de grond bloedt. Beentjes en jurkjes en dat kleine fietsje dat toch niet uit de zon wil fietsen. Groot? Ik heb het nochtans zelf gemaakt! En ik kon het toen niet meer vinden! Er zaten putten en dan waren ze weg. De putten.

die Fliege fliegt und stürzt verrückt
die Fliege fliegt und stürzt verrückt is een project met verschillende gedaantes.

In 2007 toonde Steffie Van Cauter een experimentele versie met het eerste “ruw” materiaal in een leegstaande kapel, temidden de bouwwerf van het oude militaire hospitaal te Oostende.
Daarna was er de uitdaging om met het materiaal, dat op locatie zo mooi werkte, in de neutrale zwarte doos van het theater evenveel magie te vinden. die Fliege fliegt und stürzt verrückt werd een combinatie van animatiefilm, beeldende kunst, performance en klank, samengegoten in een voorstelling.
Zelfgebouwde machines werden bediend door performers en zorgden voor de klank bij de geprojecteerde films. Beide werelden - de scène en de films - vulden elkaar aan én waren elkaars tegenpolen.
De films zijn een reeks van "groeiende tekeningen" met een grote dosis metamorphoses - de ene lijn brengt de andere voort.
Ze stonden ook al apart als installatie tentoon in Croxhapox (Gent) en op het FENIKS FESTIVAL 2009 bij WALPURGIS.

Extra links:
Myspace van Steffie Van Cauter

Inschrijven nieuwsbrief