MUZIEK! THEATER! WORKSHOP! CHARMS 15+

En weten jullie dan niet dat DE?
Weten jullie dan niet dat HON?
Weten jullie dan niet dat DEN?
Dat de honden, die blafkonten,
hebben leren vliegen?
Ze hebben leren vliegen als vogels,
niet als zoogdieren,
niet als vissen,
maar als echte adelaars.

Wel!Wel!Wel!Wel!
Je liegt! Je liegt! Je liegt! Je liegt!
Is theater maken, swingende muziek, zingen of zotte poëzie helemaal je ding?
Of wil je wel eens jammen met een loopstation?
Ook als je graag danst, tekent, schrijft, filmt,... kan je zeker ook
terecht in deze workshop!

Laat je inspireren door de humor van Daniil Charms en de spannende muziek van Peter Vermeersch. Samen met Mieja en Mirjam maak je je eigen voorstelling die getoond wordt op ons FENIKS FESTIVAL op za 22 september in Mortsel.
Muzikale voorkennis is niet nodig, maar het mag natuurlijk! Als je een instrument bespeelt, breng het zeker mee.

“Vreemd en leeftijdsloos. Kindlijk en meedogenloos. Hard. En erg. En schoon. Erg schoon. Die heerlijke anarchie van Charms’ schaamteloze schrijfsels gaan wij op de vloer zetten. Klinkt het niet, dan botst het wel. Absurdisme troef, verbeelding buiten elke denkbare grens. Woorden gek, doch liefdevol benaderen op hun klanken en daar muziek én theater mee maken.” - Mieja

Onder leiding van Mieja Hollevoet, kostuumontwerpster en regisseur bij o.a. BRONKS en HETPALEIS, en muzikale coach Mirjam De Wit maak je je eigen versie van de WALPURGIS-voorstelling CHARMS.
Op de werktafel liggen een tiental gedichten van de Russische absurdist Daniil Charms en de grillige soundtrack van Peter Vermeersch. Charms’ absurde en soms zwarte humor, zijn plotse en gewelddadige gedachtensprongen, en Vermeersch’ dissonanten en ordinaire deuntjes tarten elke verbeelding!
Zangeres Judith Vindevogel en acteur Benjamin Verdonck maakten er in 1998 samen een sprankelende vertoning van die genomineerd werd voor de Signaalprijs.
Nu is het aan jou!

reacties van de deelnemers aan de muziektheaterworkshop rond Zilke
(april 2011)


Ik vond het echt een zalige week! - Pauline
De groep was fantastisch. - Fara
Het was hard werken, maar het was zalig. - Aaron
Tof om eens professioneel te werken. - Fien


uit het juryrapport van de Signaalprijs 1998
Voor de uitzonderlijke muziek die hedendaags klassiek combineert met populairdere invloeden. Voor de schitterende zang en het ontwapenend acteren. Voor de bijzondere en grappige wijze waarop de absurde poëzie van Daniil Charms wordt geënsceneerd en gezongen. Voor het samensmelten van ingrediënten die zowel kinderen als volwassenen boeien...

Luister naar een fragment: 10 Een Mens by WALPURGIScompany

COACHING
Mieja Hollevoet
Mieja Hollevoet belandt in de theaterwereld via haar kostuumontwerpen voor onder andere Hollandia en Blauw Vier/Laika. Bij BRONKS begint ze als educatief medewerkster waar ze verschillende theaterprojecten met jongeren realiseert. In 1999 maakt ze haar regiedebuut bij BRONKS met de voorstelling Ruigaard III, een bewerking van Shakespeares Richard III. Daarna volgen bij BRONKS de voorstellingen Romeo en Julien, Assepoester, waarvoor ze in 2002 de 1000Watt-prijs krijgt, Blauwbaard, Zot zijn doet wél zeer, Hamlet van Shakespeare en La Belle et la Bête. In 2003-2004 regisseert ze samen met Radomira Dostal Roberto Zucco bij Theater Stap en een seizoen later maakt ze de voorstelling Anja en Esther met Toneelhuisjongeren. Haar BRONKSvoorstelling Zwijnen!, een bewerking van Shakespeares Titus Andronicus (2006-2007), wordt genomineerd voor het Theaterfestival 2007.
Hollevoet blijft naast haar regiewerk ook actief als kostuumontwerper bij Laika, Kopspel en Inti vzw. In HETPALEIS ontwerpt ze kostuums voor Soepkinders (2005), De idioot (2006, beide in coproductie met Laika) en voor Kleine Sofie (2009-2010, coproductie Laika/Theater Froe Froe). Hollevoet is sinds 2004 dramadocent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent en sinds 2009 als begeleider bij de Theaterkostuumafdeling van de Artesis Hogeschool Antwerpen.

Mirjam De Wit
studeerde af als muziekpedagoog aan het Lemmensinstituut (Leuven) en de Guildhall School of Music (Londen). Ze speelt klarinet en piano. Mirjam gaat met jou op zoek naar de theatrale kracht van de muziek.


PRAKTISCH

wanneer?
maandag 27 augustus tem vrijdag 31 augustus 2012
zaterdag 15 september tem zondag 16 september
toonmoment? zaterdag 22 september
Vrienden en familie zijn welkom om te komen kijken.
waar? deFENIKS, Deurneleitje 6 - Mortsel
kostprijs? 150 Euro voor de 7 dagen, incl. lunch
meebrengen? makkelijke kledij, als je een instrument bespeelt breng het dan zeker mee
inschrijven? vraag het formulier aan bij valerie@walpurgis.be
vragen? bel ons op 03/235 66 62


Inschrijven nieuwsbrief