Fedora Prize for Opera_shortlist

Wij, de verdronkenen -
een muziektheaterproject hors categorie


Net voor de kerstvakantie trokken wij onze stoute schoenen aan en dienden ons project
Wij, de verdronkenen in voor de Fedora Prize for Opera.

Fedora Public Award
Wekenlang stonden we op nr. 1 voor de Public Award. Maar de nacht dat King Kong ruim 1200 stemmen bij elkaar verzamelde, werd duidelijk dat we met ongelijke wapens streden en onmogelijk die eerste plaats opnieuw zouden kunnen heroveren.

Toch zijn we apetrots. Met onze 1398 voorkeursstemmen werden we de Vlaams-Nederlandse publiekslieveling, behaalden we zelfs meer stemmen dan het most voted project for Ballet en lieten we grote operafestivals en gerenommeerde operahuizen en instituten zoals het Festival d’Aix, de Staatsoper Berlin en de Fondazione alla Scala mijlenver achter ons.

Fedora Prize for Opera
In februari werden de 16 projecten op de shortlist, beoordeeld door een jury van operaexperten. Vrijdag 2 maart kregen we het bericht dat ons project niet weerhouden werd voor de Fedora Prize for Opera. Welke drie operaprojecten wel geselecteerd werden, wordt bekend gemaakt op 29 maart. Wij wensen de drie genomineerden alvast veel succes!

Dank!
Nogmaals dank aan alle enthousiaste opera- , theater- en muziekvrienden voor jullie stem en de vele aanmoedigingen via mail en social media! Met de energieboost die wij daardoor kregen, hijsen wij de zeilen en varen wij verder. In april en mei 2018 starten de eerste repetities met BOT en Peter Spaepen. En als de wind ons gunstig gezind blijft, zien we jullie allemaal volgende zomer in Rotterdam, Terschelling, Antwerpen, Kopenhagen en Marstal.

Lees meer over Wij, de verdronkenen.

Inschrijven nieuwsbrief