Lieselot De Wilde


“De carrière van de Vlaamse vocale artieste, performer en maker Lieselot De Wilde bruist van tomeloze veelzijdigheid en creativiteit. Ze treedt op met oude muziek, hedendaagse muziek, liederen, muziektheatercreaties en haar eigen creatieve projecten.” Jury Vlaamse Cultuurprijs – Ultimas 2021

 

Lieselot De Wilde is een Belgische zangeres, performer en maker. Ze werkt aan het project Figurines, een reeks transdisciplinaire performances die het hebben over de menselijke conditie vanuit een vrouwelijk perspectief. Ze produceert het online videoproject Around the world in 72 songs waarin ze liederen van over de hele wereld zingt en zichzelf begeleidt met een draaiorgel. Met haar ensemble Bel Ayre zoekt ze samen met componist/jazzgitarist Peter Verhelst naar nieuwe interpretaties en vormen van het liedrepertoire en schrijft ze haar eigen songs.

 

Daarnaast werkt ze ook als freelance zangeres en performer. Ze zingt bij Ensemble Correspondances, Servir Antico, Imago Mundi, Zefiro Torna, Apotheosis, Ratas del Viejo Mundo en ze trad op in opera’s van Ben Frost en Philip Glass. Ze treedt op in creaties van de Belgische gezelschappen Zonzo en LOD en toert met hen door heel Europa en Canada. Lieselot studeerde af aan het Lemmensinstituut Leuven, studeerde daarna bij Jard Van Nes en nam deel aan de Lucerne Festival Academy onder leiding van Sir Simon Rattle.